1 Δεκεμβρίου 2022

Πιερρακάκης: Μετά τον Λευκό Οίκο στα γραφεία της SpaceX του Έλον Μασκ

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  πέρασε το κατώφλι των γραφείων της SpaceX και της Starlink του Έλον Μασκ – Συζητήθηκε η πρόσφατη έναρξη της υπηρεσίας δορυφορικού ίντερνετ στην Ελλάδα

Συνεχίζει τις συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά και με στελέχη επιχειρήσεων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο κ. Πιερρακάκης ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, ενημέρωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως επισκέφθηκε τα γραφεία της SpaceX και της Starlink του Έλον Μασκ στην αμερικανική πρωτεύουσα σημειώνοντας πως συζητήθηκε η πρόσφατη έναρξη της υπηρεσίας της Starlink με το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα αλλά και η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα κάλυψης και συνδεσιμότητας.

Κατά την επίσκεψη μας στα γραφεία της Starlink στην Ουάσιγκτον συζητήσαμε για την πρόσφατη έναρξη της υπηρεσίας στην…

Posted by Kyriakos Pierrakakis on Thursday, June 2, 2022

Την Τετάρτη, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο, στο Eisenhower Executive Office Building, με τον Tarun Chhabra, Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα ψηφιακής στρατηγικής.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε στην σύμβουλο του προέδρου Biden Neera Tanden, στην Chief Information Officer της κυβέρνησης των ΗΠΑ Clare Martorana, στην επικεφαλής του US Digital Service Mina Hsiang και στις «ψηφιακές ομάδες» των Υπουργείων (όσους, δηλαδή, υλοποιούν ψηφιακές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο) τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του gov.gr, δίνοντας έμφαση στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και στη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποδοτικού δημοσίου τομέα.

Ακόμη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντησε την Emily Tavoulareas και τον Aaron Snow, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τον σχεδιασμό των περισσότερων ψηφιακών πολιτικών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρατών, με το παράδειγμα της Ελλάδας να βρίσκεται στο επίκεντρο.Πολιτική