Πολιτική

Πηγές υφυπουργείου Αθλητισμού: 5 από τα 7 μέλη της ΕΕΑ διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή με Πρόεδρο δικαστικό που κρίνει με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της μετά την καταγγελία και την έρευνα που διενεργεί και εισηγείται. Δεν αποφασίζει» αναφέρουν οι ίδιες πηγές για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τον τρόπο που ορίζονται τα μέλη της επιχειρεί να αποσαφηνίσει το υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι 5 από τα συνολικά 7 μέλη της διορίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του υφυπουργείου Αθλητισμού απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι ο διορισμός των μέλων της επιτροπής απαιτεί – σύμφωνα με τον νόμο Βασιλειάδη – την σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής εξηγούν πως “ο νόμος Βασιλειάδη δεν εφαρμόζεται, γιατί δεν έχει συσταθεί με Προεδρικό Διάταγμα το ΝΠΔΔ που προβλέπει και μέχρι τότε εξακολουθούν να ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 77 του ν. 2725/1999”.

Αναφορικά με την υπόθεση ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Ξάνθη και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τονίζεται ότι: “Η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή με Πρόεδρο δικαστικό που κρίνει με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της μετά την καταγγελία και την έρευνα που διενεργεί και εισηγείται. Δεν αποφασίζει”. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού τοποθέτησε αρχικά τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Τζουλάκη, αφού είχε παραιτηθεί ο προηγούμενος. Για τη θέση του Προέδρου προβλέπεται να είναι πρώην δικαστής, άμισθος.

Στην συνέχεια και μετά απο παραίτηση ενός μέλους, ορίστηκε τακτικό μέλος (άμισθο) ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαος Φαραντούρης, στο γνωστικό αντικείμενο του εμπορικού δικαίου. Προσθέτουν δε “Τα υπόλοιπα 5 από τα 7 μέλη της επιτροπής είναι από την «εποχή Βασιλειάδη – Κοντονή».

“Η ΕΕΑ βάσει της νομοθεσίας (που επίσης είχαν ψηφίσει οι κ.κ. Κοντονής – Βασιλειάδης ) έχει την αρμοδιότητα να έρευνα και να εισηγείται. Ο Υφυπουργός δεν έχει καμία ανάμιξη στη λειτουργία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής. Την όποια απόφαση καλείται, εν συνεχεία, να την πάρει η Σούπερ Λίγκα, μετά από εισήγηση της ΕΠΟ. Τα όσα γράφονται ότι ελήφθη απόφαση δεν είναι ακριβή. Η επιτροπή δεν επιβάλλει ποινές. Δεν αποφασίζει. Εισηγείται στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ. Ο Υφυπουργός ούτε δημιουργεί, ούτε συγκαλύπτει περιπτώσεις” υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο για να συμπληρωθεί: “Καταλαβαίνουμε ότι πάντα θα υπάρχουν ομάδες που αισθάνονται αδικημένες, γι’ αυτό πρέπει να στηριζόμαστε στα γεγονότα και τα τεκμήρια και να κρίνουμε με βάση αυτά”.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική