Πολιτική

Πλακιωτάκης: Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τα αυτιά του για τον Κουρουμπλή

Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Σαρωνικού και την μη αποπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή έκανε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί να διατηρήσει το τελευταίο απομεινάρι από τη Σοσιαλιστική Τάση, γι’ αυτό και έκλεισε τα αυτιά του σε όλους όσοι τον προέτρεψαν να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή μετά την υπόθεση του Σαρωνικού» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Πλακιωτάκης συνέδεσε τις εξελίξεις στη Σοσιαλιστική Τάση με την υπόθεση του Σαρωνικού, καταλογίζοντας “απάθεια” στον πρωθυπουργό, σε σχέση με όσα έγιναν στην υπόθεση του ναυαγίου. «Δεν άκουγε τίποτα, έκλεισε τα αυτιά του σε όλους όσοι τον προέτρεψαν να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή» είπε και πρόσθεσε:

«Επειδή ακριβώς φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί να διατηρήσει το τελευταίο απομεινάρι από τη Σοσιαλιστική Τάση, όπου επικεφαλής είναι ο κ. Κουρουμπλής μαζί με τον κ. Σπίρτζη. Το ναυάγιο του Σαρωνικού, πέρα από τις επιχειρησιακές και πολιτικές αδυναμίες της κυβέρνησης, ανέδειξε στον πλέον ανώτερο βαθμό και την αναποφασιστικότητα, την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διατηρήσει, με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, τη Σοσιαλιστική Τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ έκανε λόγο για «τραγική καθυστέρηση και ολιγωρία από την πλευρά και της πολιτικής, αλλά και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, όσον αφορά τη διαχείριση του ναυαγίου του Σαρωνικού», τόνισε πως «αν είχε την παραμικρή, την ευαίσθητη ευθιξία ο κ. Κουρουμπλής, θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί» και σημείωσε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι η γρήγορη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και η αποζημίωση των πληγέντων».

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για “τραγελαφικό” τρόπο διαχείρισής τους από την κυβέρνηση και έφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό, που αποτυπώνει, όπως είπε, ‘τον πλέον παλαιοκομματικό τρόπο που αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση της χώρας και τα θέματα των επενδύσεων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση φάσκει και αντιφάσκει» στο θέμα των επενδύσεων, με αποτέλεσμα να «γινόμαστε περίγελος διεθνώς και αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα να φεύγουν οι επενδυτές από τη χώρα μας» και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσουν οι επενδύσεις. Αν δεν τις πιστεύει, αν δηλαδή υπογράφει από τη μια ότι πρέπει να προχωρήσουν οι επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις και από την άλλη τις σαμποτάρει, αντιλαμβάνεστε ότι δεν στέλνουμε το σωστό μήνυμα στο εξωτερικό».

Σχετικά με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αλλά και ορισμένες αντιδράσεις που ανέκυψαν σε σχέση με το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που ετοιμάστηκε, με αφορμή τη διεξαγωγή του πρώτου προσυνεδρίου, ο κ. Πλακιωτάκης είπε: «η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις απόψεις και τις θέσεις των μελών και φίλων του κόμματος” και “προχωράει σ’ ένα συνέδριο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία, να διατυπώσουμε τον κυβερνητικό μας λόγο και τις προτάσεις μας».

Τόνισε ότι, αυτή την ώρα, «η Ελλάδα έχει ανάγκη οράματος, έχει ανάγκη να στηριχθεί στις αρχές, αξίες, αλλά κυρίως στις μεγάλες δυνατότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της» και αυτό που χρειάζεται είναι «η κατάθεση της ολοκληρωμένης πλέον κυβερνητικής πρότασης, με λεπτομέρειες, έτσι ώστε και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να γίνει κοινωνός των προτάσεων και των ιδεών που βασίζονται κυρίως στον ρεαλισμό και στην αποτελεσματικότητά τους».

«Συμπληρώθηκαν 43 χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και το όραμα και οι ιδέες του συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ. Στις μέρες μας χρειάζεται να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός και η παράταξή μας θα κληθεί και πάλι να εκπληρώσει το εθνικό της χρέος και την ιστορική της αποστολή» κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική