Πολιτική

Πλακιωτάκης για κορωνοϊό: Ήμουν σε καλά χέρια, οι γιατροί έκαναν υπερπροσπάθεια

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, οι ευχές και η αγάπη του κόσμου του έδωσαν δύναμη να νικήσει τον ιό

Για την εμπειρία του από την νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λόγω κορωνοϊού μίλησε ο Γιάννης Πλακκιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο MEGA είπε χαρακτηριστικά πως όντας στους θαλάμους του νοσοκομείου αισθάνεσαι και τη μοναξιά της ασθένειας και την ανησυχίας, ενώ περιέγραψε και την υπερπροσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών ομολογώντας πως ήταν σε καλά χέρια. «Η φροντίδα, η προσπάθεια και το συνεχές ενδιαφέρον είναι για κάθε μια και κάθε έναν από τους ασθενείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μλησε για τα συμπτώματα που εκδήλωσε, όπως ο υψηλός πυρετός για πολλές μέρες και η πτώση του οξυγόνου του.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε επίσης έκκληση στου πολίτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης με θρησκευτική ευλάβεια και να προσέχουν καθημερινά στέλνοντας το μήνυμα να εμβολιαστεί ο κόσμος, αποκαλύπτοντας πως το ίδιο θα κάνει και αυτός όταν έρθει η ώρα.

Δείτε το βίντεο:

Ήταν Δευτέρα 23 Νοεμβρίου όταν ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι μέρες κυλούσαν αλλά ο πυρετός δεν υποχωρούσε με αποτέλεσμα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου να εισαχθεί στον Ευαγγελισμό σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στην πορεία παρουσίασε μειωμένη οξυγόνωση με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να εισηγηθούν την εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς να διασωληνωθεί.

Κατάφεραν να ρυθμίσουν την οξυγόνωση όμως ανέβασε και πάλι πυρετό. Με την εικόνα αυτή κύλησαν οι επόμενες ημέρες. Ο πυρετός έπεσε και οι γιατροί ενημέρωναν ότι θα βγει από την εντατική. Όμως μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη τον κράτησε για αρκετές ακόμα ημέρες στη ΜΕΘ όπου με χορήγηση ισχυρής αντιβίωσης αποκαταστάθηκε η υγεία του. Τις τελευταίες ημέρες ήταν ενεργός και πάλι στα υπουργικά του καθήκοντα έστω και μέσα από το νοσοκομείο από όπου έστειλε στη Βουλή γραπτώς την ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική