6 Φεβρουαρίου 2023

Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια ηγετική θέση

Το μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θαλασσών

«Ως κυβέρνηση έχουμε θέσει ως στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα της πολιτικής μας, την διατήρηση και ενίσχυση της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ισχύος της ελληνικής Ναυτιλίας» τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θαλασσών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαϊου με πρωτοβουλία της ΕΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός αναφέρει ότι η «ελληνική ναυτιλία διατηρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια ηγετική θέση, ποσοτική και ποιοτική, στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία».

Προσθέτει ότι «η Ελλάδα δεν ξεχωρίζει μόνο για την διαχρονικά ισχυρή παρουσία της στην παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για την ιδιαίτερα έντονη και ισχυρή πολυνησία της».

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει ότι «η πολυνησία της Ελλάδος αποτελεί ένα στρατηγικό πλεονέκτημά της και ο θαλάσσιος χώρος και τα νησιά μας αποτελούν πόρους παραγωγής πλούτου και αξίας, υλικής και άυλης».

Αναφέρει ότι «όραμά μας είναι να αποκτήσουμε σύντομα μια θεσμοθετημένη ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, για να ενισχύσουμε τη συνεκτικότητα του χώρου με ποιοτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, να παρέχουμε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες στους νησιώτες μας και κυρίως να συνδράμουμε με κατάλληλα μέσα και εργαλεία για την οικονομική ανάπτυξη των νησιωτικών κοινωνιών».Πολιτική