Πολιτική

Πλακιωτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Μας κατηγορούν γιατί φυλάμε τα σύνορα όσοι άφηναν δουλεμπόρους να κάνουν πάρτι στο Αιγαίο

Κόντρα στη Βουλή για το μεταναστευτικό – «Η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και θα συνεχίσει να τα προστατεύει» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας

«Αυτοί που κατήργησαν τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα» ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στη Βουλή απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την δράση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

«Μόνο το 2021 οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος επεχείρησαν 1.450 φορές και διέσωσαν 29.000 ανθρώπους οι οποίοι κινδύνευσαν στη θάλασσα σε σειρά περιστατικών που ασχολείται το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής , κάποιου που κινδυνεύει στη θάλασσα δεν περιορίζεται σε μετανάστες. Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται περιστατικά ακυβέρνητων σκαφών, κολυμβητών και πολλά άλλα» υπογράμμισε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης για να καυτηριάσει τις επιθέσεις που δέχεται το Λιμενικό Σώμα από την αντιπολίτευση και από ΜΚΟ.

«Αυτοί που κατήργησαν στην πράξη τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι κυριολεκτικά πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και θα συνεχίσει να τα προστατεύει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην ανθρώπινη ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική