1 Οκτωβρίου 2020

Πλεύρης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο σε άλλα πρόσωπα για τη Novartis

pleuris-thanos-exoΟ εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής Θανάσης Πλεύρης αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τόσο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο όσο και τα πρόσωπα που θα ελέγξει η προανακριτική για τη Novartis, σε περίπτωση που βρεθούν νέα στοιχεία.

«Το κατηγορητήριο είναι ανοικτό και για άλλα αδικήματα εφόσον προκύψουν στοιχεία στην πορεία και για άλλα πρόσωπα εφόσον υπάρξουν στοιχεία, για να λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Αυτή είναι η θεσμικότητα. Ενώ εσείς επιλέξατε με τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες να οδηγήσετε, χωρίς άλλα στοιχεία, δέκα πρόσωπα σε προανακριτική»

Όμως ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν και να εξεταστούν από την προανακριτική και οι προστατευόμενοι μάρτυρες. «Θα εξεταστούν όλοι, η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την απόδοση της αλήθειας έχουμε όλες τις δικονομικές δυνατότητες να το κάνουμε».

Αναφερόμενος στην κατάθεσή του εισαγγελέα Αγγελή ο κ. Πλεύρης θύμισε παλαιότερη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου στην επιτροπή θεσμών της Βουλής όπου τον χαρακτήριζε αδάμαστο εισαγγελέα.

«Ο κ. Αγγελής είναι ο πιο ικανός, έντιμος και αδάμαστος εισαγγελέας. Δεν το λέω εγώ το λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος το 2016 στην επιτροπή θεσμών της Βουλής».

Ως προς την λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής ο κ. Πλεύρης που θα είναι μέλος της ανέφερε ανάμεσα στα άλλα. «Η παρούσα πλειοψηφία σεβόμενη το τεκμήριο αθωότητας του εμπλεκόμενου υπουργού θα διερευνήσει την υπόθεση με την υπόσχεση ότι θα φθάσουμε μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυβέρνηση που κρέμασε κόσμο στα μανταλάκια με μοναδικά στοιχεία μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων, που αποδείχθηκαν ψευδείς, η παρούσα πλειοψηφία στηρίζεται σε επαρκές αποδεικτικό υλικό για την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς υπάρχουν πρωτίστως μαρτυρίες πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών.»

Ο κ. Πλεύρης θύμισε και την περίφημη δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έξω από το μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Novartis και αναρωτήθηκε γιατί τώρα δεν μπορεί να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Προφανώς επικαλούμενος την ίδια πείρα του, που ζήτησε με τρεις καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων να διωχθούν 10 πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής ,όπως είχε δεσμευθεί στη Βουλή στις 21.02.18 καθώς το αποδεικτικό υλικό στηρίζεται σε καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών πρώην συναδέλφων του με επίκληση σειράς πραγματικών περιστατικών και όχι σε καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων που αποδείχθηκαν ψευδείς, καθώς αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις. Αναρωτιέμαι δύο επώνυμες καταθέσεις εισαγγελέων συναδέλφων του δεν είναι αρκετές για να σας πείσει ο κ. Παπαγγελόπουλος να ψηφίσετε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής»;Πολιτική