Πολιτική

Πλεύρης: Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας τους Ουκρανούς

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση για τυχόν επαναζωπύρωση της πανδημίας, σχολίασε ο υπουργός Υγείας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να δείξουμε τις κοινές αξίες της Ευρώπης τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε:

«H Eυρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και με μεταφορά ασθενών στα δικά μας νοσοκομεία τον ουκρανικό λαό που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται.

Από εκεί και πέρα, παράλληλα παρακολουθούμε την πανδημία. Η πανδημία βρίσκεται εδώ. Θεωρούμε ότι σιγά σιγά πηγαίνοντας στην αποκλιμάκωση, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση για τυχόν επαναζωπύρωση της πανδημίας.

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να δείξουμε τις κοινές αξίες της Ευρώπης».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική