21 Οκτωβρίου 2021

Πλεύρης για Παππά: Όσα ακούμε μας παραπέμπουν σε όρους μαφίας

«Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν μας παραπέμπουν σε δυτικό, ευρωπαϊκό κράτος, μας θυμίζουν περισσότερα καθεστώτα που συναντάμε στη Λατινική Αμερική» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε «παρακράτος» ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο παραχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Πρανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στη «σκιά» των καταιγιστικών εξελίξεων μετά την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου με τον διάλογο ανάμεσα στον Σάμπυ Μιωνή και τον Νίκο Παππά, ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλα είπε στην Επιτροπή και άλλα ακούγεται να λέει στο ηχητικό απόσπασμα του 2016, που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για ανακριβείς και ανακόλουθες απαντήσεις. Απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου ο πρώην υπουργός στην Προανακριτική.

«Όλα αυτά δεν μας παραπέμπουν σε πολιτική αντιπαράθεση, αλλά σε όρους μοιράσματος και νομής μαφιών»  υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης, σχολιάζοντας τα όσα προέκυψαν από τον διάλογο Παππα – Μιωνή και ιδιαίτερα εκείνη την αποστροφή του λόγου του πρώην υπουργού, ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» και για «το δικό μας μαγαζί». Απέρριψε, δε, τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά ότι αναφερόταν στους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις σε ποιους πραγματικά αναφέρεται.

«Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν μας παραπέμπουν σε δυτικό, ευρωπαϊκό κράτος» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Πλεύρης, κληθείς να σχολιάσει και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για το κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία και τον ρόλο του ζεύγους Καμμένου. «Μας θυμίζουν περισσότερα καθεστώτα που συναντάμε στη Λατινική Αμερική» προσέθεσε.Πολιτική