8 Φεβρουαρίου 2023

Πλεύρης για το ΕΣΥ: Τολμήσαμε αλλαγές, είμαστε με τον πολίτη όχι με τις συντεχνίες

Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να αναφέρεται με ανάρτησή τους στις αλλαγές που «τόλμησε» να κάνει η κυβέρνηση τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

«Τολμήσαμε να κάνουμε τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον προσωπικό γιατρό και στη δευτεροβάθμια με το άνοιγμα του ΕΣΥ σε όλους τους γιατρούς. Αλλαγές που όλοι θέλαμε αλλά καθυστερούσαμε λόγω συντεχνιακών αντιδράσεων. Είμαστε με τον πολιτη όχι με τις συντεχνίες», έγραψε ο υπουργός Υγείας στο Twitter.

Οι σημαντικότερες αλλαγές του νομοσχεδίου

Τρία οφέλη για τους πολίτες και αρκετές αλλαγές που αφορούν στους γιατρούς φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. Παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει κίνητρα σε γιατρούς ώστε να συνεργαστούν με το ΕΣΥ βελτιώνοντας τις υπηρεσίες που παρέχονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η εικόνα που σχηματίζεται στο ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο είναι ότι θα βελτιωθεί η σχέση του με τους πολίτες οι οποίοι:

– θα μπορούν να λαμβάνουν πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες από τα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία με βάση τα κίνητρα που δίνονται σε γιατρούς θα μπορούν αν στελεχωθούν με ειδικότητες οι οποίες ενώ υπάρχουν στις ιδιωτικές δομές μια περιφέρειας δεν υπάρχουν στο δημόσιο τομέα.

– δεν θα χάνουν τον ειδικό γιατρό που τους παρακολουθεί σε μια ειδική μονάδα νοσοκομείου, επειδή ο γιατρός θα ήταν υποχρεωμένος να επιλέξει μεταξύ του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού τομέαΠολιτική