Πολιτική

Πλεύρης: Το 5% των υγειονομικών του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστο – Αποδίδει η υποχρεωτικότητα

Υπάρχει ανταπόκριση και με την δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε ανέφερε ο υπουργός Υγείας – «Λίγες οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών – Το σύστημα είναι ασφαλές – Οι πειθαρχικές διαδικασίες οδηγούν σε απόλυση τόσο γι΄αυτόν που έβγαλε το πιστοποιητικίο όσο και αυτόν που το προσκόμισε»

«Πριν την λήψη της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών οι υγειονομικοί του ΕΣΥ ήταν εμβολιασμένοι σε ποσοστό 80%. Πλέον το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 95% γεγονός το οποίο δείχνει ότι το μέτρο αποδίδει».

Αυτό υπογράμμισε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο MEGA και υπογράμμισε ότι υπάρχει ανταπόκριση από μερίδα εργαζομένων και για το μέτρο της δεύτερης ευκαιρίας καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Ο κ. Πλεύρης παραδέχθηκε ότι οι περίπου 5.500 αναστολές δημιουργούν αρρυθμίες στο ΕΣΥ οι οποίες όμως θα αντιμετωπιστούν καθώς υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες που έχουν εμβολιασμένο το σύνολο (100%) του προσωπικού τους.

Όσον αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά που προσκομίστηκαν στις υπηρεσίες από υγειονομικούς ο κ. Πλεύρης είπε ότι ο αριθμός τους ήταν μικρός και ότι το σύστημα έκδοσης είναι ασφαλές.

«Μιλάμε για μικρές και λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών που εκδόθηκαν είτε με αλλαγές κωδικών είτε με πλαστές βεβαιώσεις νόσησης. Κάνουμε αυστηρούς ελέγχους εκεί που υπάρχουν τα ύποπτα περιστατικά σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες οδηγούν σε απόλυση των εμπλεκομένων υπαλλήλων. «Οδηγούν σε απόλυση τον υπάλληλο που το εξεδωσε αλλά και αυτόν που το προσκόμισε» τόνισε με έμφαση.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική