Διεθνή

Πλήρη, ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα για την κατάρριψη του Boeing ζητεί η Μαλαισία

6424BBC9946AA1C253DED2C640678673.jpgΤο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ολλανδίας δήλωσε νωρίτερα ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας για το δυστύχημα του αεροσκάφους MH17 θα δημοσιευθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σε πλήρη, ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα ώστε οι ένοχοι της κατάρριψης του Boeing της Μalaysian Airlines στην Ουκρανία να προσέλθουν ενώπιον δικαστηρίου επιμένει η Μαλαισία όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας. Αναγνώρισε πάντως, ότι είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί ποιος ήταν υπεύθυνος για την τραγωδία.

«Θα χρειαστούν εβδομάδες για τους διεθνείς εμπειρογνώμονες να έχουν και πάλι πρόσβαση στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου. Εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας είναι έτοιμοι να πετάξουν για το σημείο της τραγωδίας στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ολλανδίας δήλωσε νωρίτερα ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας για το δυστύχημα του αεροσκάφους MH17 θα δημοσιευθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η προκαταρκτική έκθεση για τη συντριβή θα βασίζεται σε πληροφορίες από όλες τις διαθέσιμες πηγές. Θα χρειαστούν μήνες για να συνεχιστεί η έρευνα και να εκπονηθεί μια τελική έκθεση, αναφέρει στη δήλωσή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει την τελική έκθεση εντός ενός έτους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή