28 Νοεμβρίου 2022

Πλοίο με προορισμό την Ιταλία προσέκρουσε νησίδα «Περιστέρες» στην Κέρκυρα -Δύο μεγάλα ρήγματα στα ύφαλά του

grimaldi-ploio-660.jpg

Ελαφρά κλίση έχει πάρει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που κατέπλευσε με ασφάλεια τα ξημερώματα στο λιμάνι της Κέρκυρας, έπειτα από σύγκρουση στη νησίδα «Περιστέρες» στα βορειοανατολικά του νησιού.

Το πλοίο λόγω της σύγκρουσης, υπέστη δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το πλοίο δεν διατρέχει κάποιο άμεσο κίνδυνο, ενώ έχει ολοκληρωθεί με ασφάλεια η αποβίβαση των 692 επιβατών και των 366 οχημάτων,

Για λόγους ασφαλείας στο πλάι του βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βοηθούν στην απάντληση των υδάτων, που γίνεται ταυτόχρονα και με τις αντλίες του πλοίου.

Αυτό που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες είναι να αποβιβαστούν και 15 νταλίκες που μεταφέρει στα γκαράζ του.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 1 τα ξημερώματα το επιβατηγό οχηματαγωγό «Cruise Europa» προκειμένου να παραλάβει με σειρά προτεραιότητας αρκετούς από τους επιβάτες του «Europalink».

Επίσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, όσοι από τους επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία του νησιού.

Να σημειωθεί ότι την ώρα του ναυτικού ατυχήματος, τα αίτια του οποίου ακόμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, δόθηκε εντολή στο πλήρωμα για κλείσιμο των υδατοστεγών θυρών, ενώ το «Europalink», όταν έφθασε στο λιμάνι της Κέρκυρας, ελέγχθηκε εξονυχιστικά από ιδιώτες δύτες που καταδύθηκαν στα ύφαλα του, όπου διαπίστωσαν δύο μεγάλα και αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του.

Στο «Europalink» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.Ελλάδα