26 Σεπτεμβρίου 2021

Πολάκης: «Χουντοσταγονίδια» τα στελέχη της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο

Επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ και δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν «νομιμοποίησαν» με δηλώσεις την Χρυσή Αυγή

«Χουντοσταγονίδια» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που συμμετείχαν την Τετάρτη στα μέτρα φύλαξης έξω από το εφετείο κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή.

Με αφορμή τα επεισόδια που εξελίχθησαν είπε «Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος ιστορικών στιγμών. Χθες ήταν ημέρα νίκης και χαράς που δεν δηλητηριάστηκε από συγκεκριμένα χουντοσταγονίδια της ΕΛΑΣ του Χρυσοχοϊδη που είπε αισχρά ψέματα. Υπάρχει βίντεο που δείχνουν ρίψη χημικών χωρίς να έχει προηγηθεί ρίψη μολότοφ».

Στην συνέχεια ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε σε στελέχη της ΝΔ και δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν «νομιμοποίησαν» με δηλώσεις την Χρυσή Αυγή.

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού μπήκε και ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης για τον οποίο υποστήριξε ότι υπήρξε «μέλος της Χρυσής Αυγής».

«Είσαι ψεύτης. Ποτέ δεν υπήρξα μέλος της Χρυσής Αυγής» απάντησε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι αν και ο πατέρας του έχει δηλωμένες απόψεις ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

«Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής ο Θάνος Πλεύρης τολμά να μιλά για ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης για να συνεχίσει: «Όλοι αυτοί έλεγαν ότι προτιμούσαν να γίνει το παιδί τους χρυσαυγίτης παρά ΣΥΡΙΖΑ και κομμουνιστής. Κάτι δημοσιογράφοι όπως Παπαδημητρίου ήθελε σοβαρή Χρυσή Αυγή . Η ιστορία έχει γράψει. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη αλλά ιστορία έχει γράψει ότι μέλος των γερμανοντυμένων ταγμάτων ήταν ο πατέρας του Μιχαλολιάκου. Ο πατέρας της Ζαρούλια ήταν καταδότης. Πραξικοπηματίας ο πατέρας του Χρ. Παππα ενώ εγκληματίες ήταν οι συγγενείς των Μπαρμπαρούση, Παναγιώταρου, Κασιδιάρη».

Απαντώντας ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε: «Ψευδώς ο κ. Πολάκης είπε ότι ήμουν μέλος της ΧΑ. Ψευδώς είπε ότι σήκωσα σβάστικα στην Ακρόπολη και μετείχα σε πορεία με ΧΑ. Η πορεία έγινε το 1996, ήμουν σε ηλικία 3ης λυκείου και η πορεία έγινε για τα Ιμια» και πρόσθεσε «Είμαι γιος του Κώστα Πλεύρη και ο Κ. Πλεύρης όπως ξέρετε και οπαδός του εθνικοσοσιαλισμού είναι και έχει γράψει βιβλία και για ναζισμό Αν ήθελα να γίνω ναζιστής δεν θα ήθελα τα δικά σας διαπιστευτήρια. Εγω επέλεξα τον δικό μου τον δρόμο. Θα ήταν εύκολο να επιλέξω την εύκολη διαδρομή που ήδη είχε στρώσει ο πατέρας μου. Έκανα άλλη επιλογή να είμαι δεξιός πολιτικός. Εσύ λες ψέματα. Εγώ τις επιλογές μου τις έχω κάνει. Οι δικές σου πολιτικές είναι μακριά από τον αστικό χώρο και ονειρεύεσαι μαυροσκούφηδες το 2020. Εγώ αγωγή δεν θα σου κάνω ποτέ. Θα σου κάνω αγωγή όταν θα μιλήσεις υπέρ μου».

Ανταπαντώντας ο Π. Πολάκης είπε: «Τολμάει να λέει εμένα ψεύτη. Υπάρχει βίντεο πορείας Χρυσής Αυγής που μετέχουν 50 άτομα και βγαίνεις μπροστά σαν το κοκοράκι να πεις ότι είσαι και εσύ εκεί. Ησουν και εσύ μέλος της ΧΑ. Υπάρχει το βίντεο και αν έχεις άντερα έλα να στο δείξω. Ενας κωλοτούμπας και μισός είσαι. Δεν είχες καμία επιλογή. Σε έκρυψε ο πατέρας σου στο ΛΑΟΣ . Δεν βγήκες το 2012 και κόλλησες στον Σαμαρά. Εσύ υπεράσπισες στο δικαστήριο τον πατέρα σου για το εμετικό βιβλίο… Αυτά όχι σε εμένα. Ετσι; Εγώ ξέρω πολύ καλύτερη ιστορία. Άϊντε».

Λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Πλευρης ειπε: «Απ’ το είμαι μέλος τώρα με βάζει σε πορεία. Δεν ήμουν ποτέ μέλος. Εγώ μεγάλωσα σε μια πατρίδα που αν και διαφωνώ με τον πατέρα μου σε ένα ποινικό δικαστήριο θα τον υπερασπιστώ. Με εγκαλείτε που υπερασπίστηκα ως δικηγόρος τον πατέρα μου. Αυτό είναι το ήθος σας».Πολιτική