Πολιτική

Πολεμική Αεροπορία: Δύο C-130 Hercules στο δυναμικό της – Δείτε φωτογραφίες

Με δύο σύγχρονα μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 πρόκειται να ενισχύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία το οπλοστάσιό της από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού.

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εγκρίνει τη μεταφορά των αεροσκαφών στην Ελλάδα, αναφέρουν το Greek City Times.

Τα αεροσκάφη είναι νεότερης γενιάς από τα μεταγωγικά που υπηρετούν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.


USAF Lockheed C-130J Hercules AMAZING! Close-up Takeoff!

Αεροπορίες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα C-130 σε πολεμικούς ρόλους και σε καιρό ειρήνης σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις παροχής βοηθείας και επιχειρήσεις διάσωσης.

Το C-130 Hercules που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin είναι τετρακινητήριο αεροσκάφος μεταφοράς πολλαπλών ρόλων. Παρουσιάστηκε το 1956 και παραμένει σε υπηρεσία μέχρι και σήμερα, με πολλές εκδοχές και αναβαθμίσεις.


Epic RAF C-130J Hercules sad Farewell   The Mach Loop Low Level Flying 4k

Το αεροσκάφος είναι σε θέση να μεταφέρει επιβάτες και μεγάλα φορτία, να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις αναγνώρισης, για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών αλλά και επιχειρήσεις διάσωσης.

Γνωστό για την ευελιξία του, μπορεί να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, από αεροδρόμια μικρού μεγέθους, ακόμη και σε χωμάτινους διαδρόμους ή και από τον πάγο, μέσα σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το C-130 έχει τέσσερις κινητήρες turboprop τύπου Allison T56-A-15, οι οποίοι παρέχουν ισχύ και αξιοπιστία. Εχει μήκος περίπου 29,8 μέτρα, πλάτος (με τα φτερά) 40,4 μέτρα και ύψος 11,7 μέτρα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική