7 Ιουλίου 2020

Πολυετής κάθειρξη Ιρανού για αποπλάνηση ανηλίκων στη Κρήτη

kakopoiisi-1

Ένοχος για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών κρίθηκε κατά πλειοψηφία ο 45χρονος Ιρανός ο οποίος δικάστηκε χθες στο Ηράκλειο κατηγορούμενος για αποπλάνηση μαθητριών έξω από το σχολείο στις Αρχάνες πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 2 μηνών, αλλά κατά πλειοψηφία (με την ψήφο των ενόρκων, ενώ διαφώνησαν οι δικαστές) το δικαστήριο αποφάσισε, η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ.

Ο 45χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων και απόπειρα ασελγών πράξεων σε βάρος ανήλικης, ωστόσο η εισαγγελέας τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία δεν προκύπτει ότι υπήρξαν ασελγείς πράξεις αλλά ασελγείς χειρονομίες.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε πρότεινε να γίνει μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και να κηρυχθεί ένοχος για οκτώ ασελγείς χειρονομίες σε έξι ανήλικες και μία απόπειρα.

Τελικά το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) έκρινε ένοχο σε βαθμό κακουργήματος τον 45χρονο για την αποπλάνηση 6 ανήλικων κοριτσιών από 12 ως 14 ετών, για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων σε βάρος 2 κοριτσιών αλλά και για αποπλάνηση σε βαθμό πλημμελήματος για ένα κορίτσι που είχε συμπληρώσει 14 έτη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον 45χρονο κανένα ελαφρυντικό.

Ο 45χρονος ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής έξω από το σχολείο, κατά την απολογία του ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των κοριτσιών.Ελλάδα