26 Ιανουαρίου 2021

Πολυτεχνείο: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού

Οι δύο αρχηγοί μίλησαν για το Πολυτεχνείο, αλλά και την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τη διεξαγωγή πορείας ή όχι.

Σύμφωνα με συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε στον πρωθυπουργό πως δεν έπρεπε να γίνει πόλωση του κλίματος, σημειώνοντας ότι υπήρξε λάθος χειρισμός. Ζήτησε παράλληλα να υπάρξει μια αποκλιμάκωση της έντασης.

Υπενθυμίζεται πώς αύριο, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, που θα αποτελείται από τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον εκρόσωπο Τύπου, Παύλο Χρηστίδη, θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πηγές, υπήρξε συνεννόηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τα πολιτικά κόμματα για την εκπροσώπηση, δίνοντας την δυνατότητα, όσοι το επιθυμούν, να τιμήσουν την επέτειο, χωρίς όμως να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός της για εορτασμό του Πολυτεχνείου, καταδικάζοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Επιπροσθέτως, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι κάθε κόμμα θα επιλέξει τον τρόπο που θα κλιμακώσει την αντίδραση σε αυτόν τον αυταρχισμό.Πολιτική