Διεθνή

Ποροσένκο: Απελευθέρωση 1.200 ουκρανών αιχμαλώτων από τους φιλορώσους

BA173C39510786B7AF90FDD7F0C93034.jpgΗ απελευθέρωση των αιχμαλώτων αναμενόταν αρχικά το Σάββατο, και θα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών

Την απελευθέρωση 1.200 ουκρανών αιχμαλώτων από τους φιλορώσους αντάρτες ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο από τη Μαριούπολη όπου βρίσκεται. Η απελευθέρωση των αιχμαλώτων αναμενόταν αρχικά το Σάββατο, και θα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών που περιλαμβάνει ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Ο Ποροσένκο ανακοίνωσε την άφιξή του στην πόλη με ένα Τweet: «Η Μαριούπολη είναι Ουκρανία. Δεν θα παραδώσουμε αυτή τη γη σε κανέναν.»

Πριν την επίτευξη εκεχειρίας, φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν σημαντικά εδάφη στην Ανατολική Ουκρανία, φθάνοντας μάλιστα στα περίχωρα της Μαριούπολης.

Πάντως, η εκεχειρία φαίνεται προς το παρόν να διατηρείται, παρά τις σποραδικές ανταλλαγές πυρών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουλάχιστον 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον περασμένο Απρίλιο στις συγκρούσεις Κιέβου – αυτονομιστών.

Mariupol is Ukraine. We will not surrender this land to anyone. pic.twitter.com/KedySuQinD

— Петро Порошенко (@poroshenko) September 8, 2014

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή