Πολιτική

Πόρτα αλλαγής του εκλογικού νόμου άνοιξε η κυβέρνηση

Μετά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άνοιξε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου:Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο μπρήφινγκ των πολιτικών συντακτών, είπε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς, να οδηγεί σε σταθερή διακυβέρνηση και να αποτρέπει την ακυβερνησία.

Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε να επεκταθεί επί του θέματος και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα επιδιώξει την αυτοδυναμία στις εκλογές. Ωστόσο, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις είχε αναρωτηθεί ρητορικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον θεωρεί ότι θα είναι πρώτο κόμμα δεν θέλει να λάβει ένα μεγαλύτερο μπόνους.

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε αρκετές περιπτώσεις διαψεύσει ότι θα μπορούσε να επιδιώξει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, από την στιγμή που ως τώρα δεν υπάρχει πλειοψηφία 200 εδρών στη Βουλή, ώστε να καταργηθεί η απλή αναλογική που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, ο δύσκολος χειμώνας που είναι μπροστά μας, όπως και τα μηνύματα από τους διεθνείς Οίκους ότι δεν μπορεί να διακυβευθεί η σταθερότητα της χώρας σε μία τέτοια συγκυρία, οδηγούν την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις.