Διεθνή

Πούτιν: Η Ρωσία θα «συμβάλει περαιτέρω» στην ειρήνευση στην Ουκρανία

51872C08A69C0B5BA71D4CC1EF91C9C3.jpgΝέα τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο ρώος πρόεδρος «επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να βοηθήσει περαιτέρω στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης» στην Ουκρανία.

Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο, καθώς η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία μοιάζει να «κρατάει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν είπε στον κ. Ποροσένκο ότι η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη να «συμβάλει περαιτέρω» στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία.

Ο κ. Πούτιν «επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να βοηθήσει περαιτέρω στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης» στην Ουκρανία, ανέφερε η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης των δύο ηγετών «τονίστηκε η σημασία που έχει να διατηρηθεί σταθερό το καθεστώς εκεχειρίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία», χωρίς να διευκρινίζεται αν οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή