29 Σεπτεμβρίου 2020

Προανακριτική για Novartis: Με το θάνατο δημοσιογράφου και ενός ακόμη προσώπου συνέδεσε την υπόθεση ο Αγγελής

Δεν έκανε ονομαστική αναφορά στα πρόσωπα – Εκτιμάται ότι αναφερόταν στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Με την υπόθεση Novartis φέρεται να συνέδεσε τον θάνατο δημοσιογράφου και ενός ακόμη προσώπου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε «αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο, γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου και ενός ακόμη προσώπου. Αντιλαμβάνεστε από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φόβο», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Αγγελής αναφερόταν στον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει από πλευράς του ονομαστική αναφορά, όπως δεν υπήρξε ονομαστική αναφορά και για το δεύτερο πρόσωπο.

Σε άλλα σημεία της κατάθεσής του, ο κ.Αγγελής φέρεται ειπών:

Ι.Αγγελής: Ο Ρασπούτιν συνεννοούταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Όταν η Τουλουπάκη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς η επικοινωνία με τον Ρασπούτιν δεν γινόταν απευθείας. Υπήρχε ενδιάμεσος σύνδεσμος. Όμως όταν η Τουλουπάκη ήταν Επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών συνενοούταν απευθείας με τον Ρασπούτιν μέσω τηλεφώνων.

Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν και οι πέτρες στον Αρειο Πάγο

Νικολακόπουλος: Έχετε αντιληφθεί πώς βγήκε το ψευδώνυμο Ρασπούτιν; Είπατε οτι και η κυρία Δημητρίου σας μιλούσε για τον Ρασπούτιν

Ι.Αγγελής: Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «καλά είσαι καλά βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο.

Μιας γυναικός αρχή η Εισαγγελία Διαφθοράς

Ι.Αγγελής: Όλες τις συζητήσεις για την κυρία Τουλουπάκη τις κάναμε με την κυρία Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε οτι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου οτι άλλαξε η γραμμή. «Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετα». Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν.

Δ.Μπιάγκης: Είπατε χθες κυριε Εισαγγελεύ, οτι ο εκπρόσωπος του FBI σας είχε πει οτι «υπάρχει ένας δικηγόρος που εκβιάζει τους μάρτυρες και θα πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με αυτό. Ο δικηγόρος αυτός είχε συμφέρον να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση στην Αμερική γιατί θα έπαιρναν χρήματα».
Ποιος είναι αυτός ο δικηγόρος;

Ι.Αγγελής: Ο Σαράκης.Πολιτική