8 Ιουλίου 2020

Προανακριτική για Novartis: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την Τουλουπάκη για παρακώλυση του έργου της Επιτροπής

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής

Με μαύρα γυαλιά προκειμένου να αποφύγει τους φακούς των φωτογράφων εισήλθε στην αίθουσα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία Novartis η κυρία Ελένη Ράικου.
Παντως κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι βουλευτές της της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής καταλόγισαν στην κύρια Ελένη Τουλουπακη απόπειρα παρακώλυσης του έργου της προανακριτικής επιτροπής.

Αφορμή για τις καταγγελίες των βουλευτών αποτέλεσε η ενέργεια της εισαγγελεως κατά της Διαφθοράς να αποστείλει μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που αιτήθηκε η πλειοψηφία.
Για προσβλητική συμπεριφορά μίλησε και ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπουγας ο οποίος ανέλαβε την σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Άρειο Πάγο.

Ο διάλογος έχει ως εξης:

Θ.Πλεύρης: Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή

Β.Κεγκερογλου: Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Ι.Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.Πολιτική