Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με τους μάρτυρες που πρότεινε ο Παπαγγελόπουλος

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν το προεδρείο για την κλήση του προϊσταμένου στο Εφετείο Αθηνών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, την οποία όμως είχε ζητήσει ο πρώην υπουργός – Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι συνταξίδεψε το 2018 με τον Ιωάννη Αγγελή

Σε καταγγελία του προεδρείου της προανακριτικής επιτροπής για την σκευωρία Novartis προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η κλήση για κατάθεση του προϊσταμένου στο Εφετείο Αθηνών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου είναι “προσχηματική και δεν βοηθά στην αποκάλυψη της αλήθεια”.

Ωστόσο, τον συγκεκριμένο μάρτυρα υπέδειξε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αίτημα που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταμαδιάνος ανέφερε ότι δεν έχει ουδεμία γνώση για τις ύπο διερεύνηση υποθέσεις που αφορούν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ενώ δήλωσε πως έχει θετική γνώμη για τους εισαγγελείς Ιωάννη Αγγελή, Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γιωργία Τσατάνη καθώς όπως είπε ουδέποτε άκουσε κάτι αρνητικό γι αυτούς.

Την ίδια ώρα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωσή του διαψεύδει πως συνταξίδεψε το 2018 με τον κ. Αγγελή σε πτήση απο Βιέννη προς Αθήνα.

“Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε έγγραφο υπόμνημα εξηγήσεων της προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, που διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση Novartis, αναφέρει, ότι δήθεν συνταξίδευσα σε αεροπορική πτήση απο Βιέννη προς Αθήνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Η αναφορά αυτή, η οποία προφανώς αναπαράχθηκε σε πρωτοσέλιδο και με ψευδέστατους ερμηνευτικούς ισχυρισμούς απο την εφημερίδα “Δημοκρατία” τυγχάνει απολύτως ψευδής, δεδομένου ότι δεν έχω ταξιδέψει απο Βιέννη προς Αθήνα όχι μόνο κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά για για όλο το έτος 2018 καθώς και για όλο το έτος 2019. Είναι προφανές ότι οι εμπλεκόμενοι στην κατά τον ΠΚ σχετική συμμορία, οιθ οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον τα αμείλικτα ερωτήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν καταληφθεί απο πανικό εξαιτίας της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει και προσπαθούν να αποσείσουν τις πάσης φύσεως ευθύνες τους με ψευδείς ισχυρισμούς που αναδεικνύουν την εσχάτη ένδεια των υπερασπιστικών τους θέσεων για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική