Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Για «fake» έγγραφο κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ

Ύστερα απο αίτημα της προανακριτικής να γνωματεύσει για το αν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα, η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα και να εμφανίσει κείμενο αγνώστου – για την ώρα συγγραφέα – ως δήθεν έγγραφο των επιστημόνων της Βουλής

Για διασπορά fake news κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ με αφορμή τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία Novartis.

Αφορμή στάθηκε η ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίσει ως επιστημονική γνωμάτευση της Βουλής ένα αμφιλεγόμενο έγγραφο που αλίευσε απο το Διαδίκτυο.

Με αφορμή συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του κοινοβουλίου μετά απο αίτημα της προανακριτικής να γνωματεύσει για το αν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα, η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα και να εμφανίσει κείμενο αγνώστου – για την ώρα συγγραφέα – ως δήθεν έγγραφο των επιστημόνων της Βουλής.

Με βάση αυτό το fake έγγραφο – που η ΝΔ υποστηρίζει ότι ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα – πηγές της Κουμουνδούρου μίλησαν για «κόλαφο» και υποστήριξαν ότι η επιστημονική επιτροπή της Βουλής καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις «αντισυνταγματικές αθλιότητες που έχει διαπράξει κατ εξακολούθηση η προανακριτική».

Απο την άλλη πλευρά η πλειοψηφία σχολίασε πως είναι έκδηλος «ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρει ως εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου κείμενο που αποτελεί μέρος του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ Λαππας στην προανακριτική επιτροπή. Ξέραμε οτι ειναι ειδικοί στα fake news αλλα να μην εχουν διαβασει ουτε το υπόμνημα που κατέθεσαν και να νομίζουν οτο ειναι εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου ξεπερνά και τον Ρασπουτιν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική