SelectedΠολιτική

Προανακριτική Novartis: Καλούνται ως ύποπτοι Παπαγγελόπουλος, Φιλιππάκης, Τάρκας, Παπαδάκου

Η προανακριτική επιτροπή κάλεσε τα τέσσερα πρόσωπα να λάβουν γνώση της δικογραφίας και των πράξεων που τους αποδίδονται – Αναμένονται οι εξηγήσεις των εισαγγελέων διαφθοράς – «Πραξικοπηματικές» μεθοδεύσεις που έχουν μετατρέψει την επιτροπή σε «κομματικό όργανο της ΝΔ» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως ύποπτοι καλούνται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την δράση του μηχανισμού Ρασπούτιν ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι εκδότες Γιάννης Φιλιπππάκης και Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα προκειμένου τα τέσσερα πρόσωπα να λάβουν γνώση της δικογραφίας και των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται. Οι μάρτυρες υποχρεούνται να παράσχουν εξηγήσεις, γραπτές ή προφορικές, αυτή η διαδικασία ωστόσο αναμένεται να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο καθώς είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν παράταση ώστε να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους τακτική με βάση και τα στοιχεία που θα παραλάβουν σήμερα από την επιτροπή.

Επιπροσθέτως, τις επόμενες ώρες αναμένεται να διαβιβαστούν στην προανακριτική οι εξηγήσεις που έδωσαν ως ύποπτοι στον Άρειο Πάγο οι εισαγγελείς Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Τα έγγραφα του FBI που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής

Εκτός αυτών πριν από δύο ημέρες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής κατέθεσε στην επιτροπή νέα αναφορά που συνοδεύεται και από έγγραφα του FBI.

O κ. Αγγελής εξηγεί πως τα νέα στοιχεία θεμελιώνουν ευθέως το αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς καθώς μεταξύ άλλων δείχνουν πως η κυρία Ελένη Τουλουπάκη και οι στενοί της συνεργάτες λειτούργησαν «εκ του πονηρού» και χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν ή απέκρυψαν άτυπες πληροφορίες που έλαβαν από τις αμερικανικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς: :

– ακύρωσε την επίσημη δικαστική συνδρομή με τις ΗΠΑ που είχε ξεκινήσει η προκάτοχός της Ελένη Ράικου

– προχώρησε σε παράτυπες συναντήσεις με Αμερικάνους αξιωματούχους ακόμα και σε διαδρόμους ξενοδοχείων

– «βάφτισε» αδιαβάθμητα έγγραφα (“unclassified”) του FBI ως «άκρως απόρρητα» προκειμένου να μην τα διαβιβάσει στους ανωτέρους της και στην Βουλή

– προχώρησε σε επιλεκτική χρήση των πληροφοριών δημιουργώντας στρεβλή εικόνα για τα πραγματικά στοιχεία που έστειλαν οι αμερικανικές αρχές αποκρύπτοντας παράλληλα τις εκθέσεις από τις οποίες δεν προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση

– απέκρυψε την επισήμανση των αμερικανικών αρχών ότι οι πληροφορίες βασίζονται σε καταγγελίες μαρτύρων και δεν αποτελούν πραγματικά νομικά συμπεράσματα

– παράνομα έθεσε σε καθεστώς προστασίας τουλάχιστον έναν μάρτυρα αν και γνώριζε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές αποσκοπώντας σε οικονομικό όφελος

– αδιαφόρησε για την διερεύνηση του πραγματικού σκανδάλου που αφορούσε χρηματισμό ιατρών προκειμένου να κατασκευάσει πολιτικό σκάνδαλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι φοβούνται;

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την πλειοψηφία της προανακριτικής για «πραξικοπηματικές» μεθοδεύσεις που έχουν μετατρέψει την επιτροπή σε «κομματικό όργανο της ΝΔ».

«Σήμερα η πλειοψηφία της Προανακριτικής προχωράει σε ένα ακόμη πραξικόπημα μετατρέποντας μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε κομματικό όργανο της ΝΔ.

Απόδειξη ότι αρνούνται έως και σήμερα να έρθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες ανώτεροι και ανώτατοι εν ενεργεία δικαστικοί όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Προανακριτική ζήτησαν να έρθουν ως μάρτυρες οι επόπτες Αντιεισαγγελεις του Αρείου Πάγου κκ Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος καθώς και οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος.

Η ΝΔ αρκείται να κάνει δεκτό το αίτημα μας αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απόκρυψη της αλήθειας.

Μετά τις προχθεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το περιεχόμενο εγγράφων του FBI μέσω των οποίων μάθαμε ποιοι γνώριζαν και από πότε ότι υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, για μίζες σε υπουργούς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποδεικνύεται ότι το ένα και μοναδικό σκάνδαλο, είναι αυτό της Novartis. Οι «κρυφοί άσσοι» όπως θέλησαν να παρουσιάσουν τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής έβγαλαν και πάλι σκάνδαλο Novartis. Η προσπάθεια δε της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να μας πείσουν ότι δεν ισχύουν αυτά που εύκολα καταλαβαίνει κανείς όταν τα διαβάζει ήταν απλώς γελοία.

Όσα μέσα και αν χρησιμοποιήσει η ΝΔ, τρομοκρατώντας μάρτυρες και εισαγγελείς για να «θάψει» οριστικά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα της το επιτρέψει» αναφέρει η δήλωση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected