Πολιτική

Προεδρικό Μέγαρο: Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου με τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Οι εργασίες της επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Γιάννα Αγγελοπούλου 

Την πρόεδρο του «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη την κυρία Αγγελοπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της επικεφαλής των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821, σημειώνοντας ότι νιώθει ικανοποίηση γιατί « η Επιτροπή δεν μένει μόνο στην ιστορική καταγραφή της Εθνεγερσίας».

«Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι να μπορέσουμε σήμερα από τα διδάγματα εκείνης της εποχής και από την διαδρομή όλων αυτών των χρόνων, να αντιληφθούμε ποιος είναι ο προορισμός μας, ποια είναι η θέση μας στον κόσμο, και πολύ περισσότερο τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε», τόνισε.

«Στόχος αυτής της Επετείου είναι -όπως είπατε πάρα πολύ σωστά- έχοντας υπόψη και μελετώντας το παρελθόν να είμαστε έτοιμοι να πάμε στο μέλλον», ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου, προσθέτοντας: «Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι να σκεφτούν την ευθύνη. Ότι θα αναμετρηθούν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Και είναι βασικό να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε αλλά και ποιοι μπορούμε να γίνουμε».

Ο διάλογος είχε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς για την επίσκεψη, να σας συγχαρώ και για την επιλογή για την ανάληψη των καθηκόντων. Και επίσης θέλω να τονίσω ότι αυτό που με κάνει να αισθάνομαι όχι μόνο ικανοποίηση, αλλά και ελπίδα ως προς το πώς όλα αυτά τα πράγματα θα εξελιχθούν -γιατί είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον Λαό μας και το Έθνος μας- είναι ότι από την πρώτη στιγμή αυτή η Επιτροπή δεν μένει μόνο στην ιστορική καταγραφή της Εθνεγερσίας. Δηλαδή στο πώς ξεκίνησε, πώς έφτασε στην δημιουργία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι να μπορέσουμε σήμερα από τα διδάγματα εκείνης της εποχής και από την διαδρομή όλων αυτών των χρόνων, να αντιληφθούμε ποιος είναι ο προορισμός μας, ποια είναι η θέση μας στον κόσμο, και πολύ περισσότερο τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε. Γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά, αρκεί να το πιστεύουμε και αρκεί στα μεγάλα και σημαντικά να είμαστε ενωμένοι. Γνωρίζω ότι η Επιτροπή θα ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα μηνύματα τα οποία στέλνουν οι καιροί, κι εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ:

Ευχαριστώ πολύ, κ. Πρόεδρε. Χαίρομαι γιατί αντιλαμβάνεσθε την σημασία της υπόθεσης, την οποία την αναλάβαμε -η Επιτροπή και εγώ -με μεγάλη περίσκεψη- γιατί είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, που μας ενώνει όλους, που είναι ευθύνη όλων μας. Και στόχος αυτής της Επετείου είναι -όπως είπατε πάρα πολύ σωστά- έχοντας υπόψη και μελετώντας το παρελθόν να είμαστε έτοιμοι να πάμε στο μέλλον. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι να σκεφτούν την ευθύνη. Ότι θα αναμετρηθούν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Και είναι βασικό να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε αλλά και ποιοι μπορούμε να γίνουμε.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική