Πολιτική

Προεδρικό Μέγαρο: Συνάντηση Σακελλαροπούλου Τσιόδρα στην εθελοντική αιμοδοσία

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία της πανδημίας – Συγκεντρώθηκαν 132 μονάδες αίματος από την εθελοντική αιμοδοσία

Στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου μετείχε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, που συναντήθηκε με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για την πορεία της πανδημίας του Covid-19, τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις προοπτικές για την εξέλιξή της τους επόμενους μήνες στη χώρα μας.

Στην εθελοντική αιμοδοσία, που έγινε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντη, συγκεντρώθηκαν 132 μονάδες αίματος, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.


proedriko_tsiodras

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, υποδέχεται για πρώτη φορά εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι, μαζί με το προσωπικό της Προεδρίας, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας, στηρίζοντας με το παράδειγμά τους την εθελοντική αιμοδοσία», έγραψε στο facebook η κυρία Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με την ΠΤΔ, «η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και συνεχής. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας έχουν μειώσει σημαντικά τη συλλογή αίματος, καθιστώντας αυτή την ανάγκη ακόμα πιο επιτακτική. Η χώρα μας χρειάζεται ετησίως τουλάχιστον 550.000 μονάδες αίματος, από τις οποίες το 60% προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί. Είναι στο χέρι μας, αρκεί να το απλώσουμε και να προσφέρουμε το αίμα μας για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα μπορεί να σώσει κάποιον για πάντα».

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας,…

Posted by Katerina Sakellaropoulou on Monday, June 14, 2021

«Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας. Μια ευγενής κίνηση, έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αποσκοπεί στην εξάλειψη των προκαταλήψεων, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Ας το διαδώσουμε παντού. Γιατί κάθε φορά που δίνουμε αίμα χαρίζουμε ένα δώρο ζωής σε κάποιον που το έχει απόλυτη ανάγκη. Και που θα μπορούσε, κάλλιστα, να ήταν ένας από μας».


proedriko_sakellaropoulou

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική