15 Ιουλίου 2020

Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Η Επιτροπή των Περιφερειών είναι συμβουλευτικό όργανο του ευρωκοινοβουλίου με καθοριστικό λόγο και ρόλο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μετέχουν αιρετοί της αυτοδιοίκησης

Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελέγη το πρωί της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος του ΕΛΚ, ενώ πρώτος αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο κυβερνήτης των Αζορών από τους ευρωσοσιαλιστές, Άλβες Κορδέρο.

Η Επιτροπή των Περιφερειών είναι συμβουλευτικό όργανο του ευρωκοινοβουλίου με καθοριστικό λόγο και ρόλο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μετέχουν αιρετοί της αυτοδιοίκησης.

Στην τοποθέτησή του που προηγήθηκε της δια βοής εκλογής του, ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε τρεις προτεραιότητες για τη θητεία του, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα είναι υπόλογος έναντι όλων.

Όπως είπε η Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η ΕΕ θα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών, παράλληλα θα επικεντρωθεί στις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία και θα δίνει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ θα συνδράμει στον εκσυγχρονισμό της Δημοκρατίας στην ΕΕ.

Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η δημοκρατία στην Ευρώπη πρέπει να λειτουργεί σε 3 διαστάσεις: ευρωπαϊκή, εθνική και τοπική. Πρόσθεσε οτι την τελευταία δεκαετία οι τοπικές κοινωνίες  έφτασαν στα όριά τους, και όπως στο μεταναστευτικό η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έφτασε στα όρια και τοπικές κοινωνίες εγκαταλείφθηκαν.Πολιτική