19 Ιανουαρίου 2022

Πρόεδρος τουρκικής βουλής: «Έστειλα στην Ευρώπη αναφορές που συνέταξαν ΜΚΟ από την Ελλάδα»

Πώς η Τουρκία εκμεταλλεύεται αναφορές ΜΚΟ κατά της χώρας μας, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό ζήτημα προκειμένου ν’ ασκήσει πιέσεις στην Ε.Ε.

Αναφορές ΜΚΟ κατά της Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης στη χώρα μας, απέστειλε σε ευρωπαϊκούς φορείς ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Μουσταφά Σεντοπ, επιχειρώντας να ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα κάνοντας λόγο για «απάνθρωπες πρακτικές» στο πλαίσιο της παραπληροφόρησης και των fake news της Άγκυρας.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα ασκεί απάνθρωπες πρακτικές όπως το να σπρώχνει βάρκες με μετανάστες και να τις βυθίζει και το ότι η Ευρώπη παρά το ότι έχει αποδειχθεί αυτό επανειλημμένα παραμένει σιωπηλή, αποτελεί ένα πρόβλημα ανθρωπιάς. Εγώ αναφορές που συνέταξαν στην Ελλάδα κάποιες ΜΚΟ με μία επικεφαλίδα τις έστειλα σε πολλές αρχές στην Ευρώπη» αποκάλυψε ο Σεντοπ ασκώντας κριτική στην πολιτική που ασκεί η Ελλάδα κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος και στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.


5-3-750x440

«Όταν την ώρα που υπάρχει μία τόσο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση κάποιοι πολιτικοί στην Ευρώπη δηλώνουν πως έφτασαν στα σύνορά μας αυτό πέρα από ανθρωπιστικό θέμα καταδεικνύει και ένα ξεχωριστό θέμα ανθρωπιάς. Στον κόσμο που ζούμε δεν μπορεί να λέμε πως κάποιες χώρες έχουν μόνο ευθύνες ενώ κάποιες άλλες έχουν μόνο δικαιώματα. Επιθυμώ να υπενθυμίσω στην Ευρώπη ότι απέναντι σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση έχουν ένα χρέος συνείδησης και ανθρωπιάς απέναντι σε αυτούς που κάποτε εκμεταλλεύονταν» συνέχισε προκλητικά ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, ζητώντας από ευρωπαϊκούς φορείς να ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα, επειδή προφανώς φυλάσσει αποτελεσματικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ε.Ε.Πολιτική