Πολιτική

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: «Η Ελλάδα έκανε 229 παραβιάσεις στα “αποστρατικοποιημένα νησιά” του Αιγαίου σε 40 ημέρες»

Απειλές κατά της Ελλάδας από τον εκπρόσωπο του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας Πινάρ Καρά – Η Άγκυρα εμμένει στο αφήγημα της αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών, κατηγορώντας την Αθήνα για παραβίαση Διεθνών Συνθηκών

Μετά τις πρωινές βολές και απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, σειρά πήρε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ταγματάρχης Πινάρ Καρά, που κατηγόρησε την Αθήνα για «παράνομες ενέργειες» και … 229 παραβιάσεις στο Αιγαίο Πέλαγος μέσα σε 40 μέρες

«Παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις μας, πάντα στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική και τις παράνομες ενέργειες, κατηγορώντας την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες ως απάντηση στην έκκλησή μας για διάλογο. και συνομιλίες» τόνισε, κατηγορώντας την χώρα μας για 229 παραβιάσεις στο Αιγαίο που σχετίζονται με στρατιωτικές δράσεις σε ελληνικά νησιά και επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα για αποστρατικοποίηση τους.

«Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σε μη Στρατιωτικό Καθεστώς. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας στα νησιά αυτά, συνιστούν «ουσιαστική παραβίαση» των εν λόγω συνθηκών. Μεταφέρουμε την παρανομία σε αυτό το θέμα στους συνομιλητές μας σε κάθε είδους πλατφόρμες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, επανέλαβε πως οι τουρκικές Ε.Δ. θα συνεχίσουν να «προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην «Γαλάζια Πατρίδα» και της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα κατηγόρησε την Αθήνα για «απάνθρωπες πρακτικές» απέναντι στους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, είτε από τον Έβρο είτε από τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική