2 Δεκεμβρίου 2022

Προκλήσεις από Μπαχτσελί: Όσοι δεν έχουν αντίρρηση με τη στρατιωτικοποίηση νησιών, δεν έχουν δικαίωμα να μας κρίνουν

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν κατέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θέση που πήρε υπέρ της Ελλάδας, στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής

Την επιθετική του ρητορική κατά της Ελλάδας συνέχισε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας το πρωί της Τρίτης ενώπιον των μελών του κόμματός του.

Ο Μπαχτσελί καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως «τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23-24 Ιουνίου 2022 περιέχουν μεροληπτικές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας και εξυπηρετούν με συνέπεια τις ελληνικές φιλοδοξίες. Είναι αδικία και υποκρισία αυτό που γίνεται κατά της Τουρκίας. Είναι ανεύθυνο η ΕΕ να λειτουργεί ως εκπρόσωπος παράνομων επιβολών στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Και συνέχισε, τονίζοντας πως «η ΕΕ, η οποία σιώπησε στις ανήθικες κινήσεις της Ελλάδας, έχει χάσει την αξιοπιστία της. Το να δείχνει με το δάχτυλο την Τουρκία, είναι δειλό. Όσοι δεν έχουν αντίρρηση για τον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν την Τουρκία. Είδαμε το αμαυρωμένο πρόσωπο της ΕΕ όταν η Ελλάδα επιτέθηκε στους καταπιεσμένους μετανάστες».

Ο Μπαχτσελί επανέλαβε την αντίθεση της Τουρκίας στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της. «Αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση οι αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Εμείς, ως κόμμα, είμαστε κατά της ένταξης αυτής χωρίς οι δυο χώρες να δείξουν σημάδι μεταμέλειας και χωρίς να τραβήξουν μια χοντρή γραμμή μεταξύ αυτών και της τρομοκρατίας. Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά της. Δεν παραβιάζουμε τα δικαιώματά μας και δεν παραβλέπουμε τα δικαιώματα κανενός».Πολιτική