10 Αυγούστου 2022

Προκλητικό δημοσίευμα της Sozcu: Κατηγόρησε τον Παναγιωτόπουλο επειδή… φωτογραφήθηκε με ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Παναγιωτόπουλος και Φλώρος βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο ακριτικό νησί για τους εορτασμούς της 78ης επετείου απελευθέρωσής του

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η φωτογραφία του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στο Καστελόριζο.

Παναγιωτόπουλος και Φλώρος, βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο ακριτικό νησί, για τους εορτασμούς της 78ης επετείου απελευθέρωσής του και δεν αρνήθηκαν μια αναμνηστική φωτογραφία με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που εδρεύουν εκεί.


12


11

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας Sozcu, που έφτασε στο σημείο να … ψέξει τους Έλληνες αξιωματούχους επειδή φωτογραφήθηκαν σε ελληνικό έδαφος με την ελληνική σημαία.

«Πρόκληση από το νησί Καστελόριζο: Γύρισαν την πλάτη στην Τουρκία και άπλωσαν την ελληνική σημαία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που συνοδεύεται από την επίμαχη φωτογραφία που έκανε … «Τούρκους» τους γείτονες.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες στο Καστελόριζο «ξεκινούν» τα σύνορα της Eλλάδας. «Δεν βρισκόμαστε σε κάποια εσχατιά της Ελλάδας αλλά στο σημείο που αρχίζει η Ελλάδα» τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, προκαλώντας εκνευρισμό στον συντάκτη της Sozcu.

Σχετικό δημοσίευμα, πρωτοσέλιδο μάλιστα, υπήρξε και στην έντυπη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας με τον προκλητικό τίτλο: «H ελληνική περίοδος φαγούρας ξεκίνησε».

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εφημερίδα ανήκει στο χώρο της αντιπολίτευσης, γεγονός που μαρτυρά πως το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θα συνεχίσει την πολιτική των προκλήσεων κατά της χώρας μας, σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Τουρκία.Πολιτική