Πολιτική

Προκλητικός ο Μπαχτσελί: Να συνέλθει η ελληνική κυβέρνηση, διαφορετικά θα πάθετε χειρότερα από το 1922

Ακραία προκλητικός ήταν ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή του μήνυμά του για την «Ημέρα της Νίκης», που γιορτάζουν οι Τούρκοι στις 30 Αυγούστου, με την οποία τιμούν τη νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που έγινε το 1922 κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας. Ο Μπαχτσελί διατήρησε την προβοκατόρικη ρητορική για τη χρήση των S-300 από την Ελλάδα και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να συνέλθει» διαφορετικά «το τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες θα είναι πολύ βαρύτερο από την 30η Αυγούστου του 1922».

Μεταξύ άλλων, ο Μπαχτσελί ανέφερε: «Το ότι η Ελλάδα ‘στρεσάρει την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στην ξηρά, είναι ουσιαστικά μια ασύμμετρη αντανάκλαση του πόνου και του εφιάλτη που ζουν εδώ και εκατό χρόνια».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, αποτελεί «εχθρική μεταχείριση και προχωρημένη πρόκληση η δέσμευση των τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούν αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του συστήματος αεράμυνας S-300 που σταθμεύει στην Κρήτη».

«Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες αντέδρασαν στο Σύστημα Αεράμυνας S-400 της Τουρκίας και άρχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις, σιωπούν για το Σύστημα Αεράμυνας S-300 της Ελλάδας, αποτελεί διπλό πρότυπο στην απόλυτη έννοιά του. Η μάταιη γκρίνια της κυβέρνησης αυτής της χώρας, για τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας μας, υποδεικνύει δειλία, ενώ την ίδια στιγμή που είναι σαφής απόδειξη ότι έχουν χάσει τόσο πολύ τη συνείδησή τους και παραπαίουν στην αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει τη διορατικότητά της και δεν μπορεί να δει πού έχει κατρακυλήσει» συνέχισε ο Μπαχτσελί.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η εχθρότητα προς τους Τούρκους και το Ισλάμ τύφλωσε την κυβέρνηση της Αθήνας και αδιαφόρησε τόσο για τη συνείδηση της ανθρωπότητας όσο και για το διεθνές δίκαιο με την υποστήριξη που παρείχε σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Εύχομαι η σημερινή κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, να συνέλθει και να σταματήσει άμεσα και αμέσως να κυνηγάει την τρέλα» ανέφερε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντπγάν, ο οποίος συνέχισε με απειλές: «Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από την 30η Αυγούστου του 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας».

Και ολοκλήρωσε το προκλητικό του μήνυμα με αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κλεμμένη και κατοικημένη γεωγραφία του τουρκικού έθνους. Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν θα στηρίξει τον παραβάτη. Φυσικά, η αλήθεια θα βρει τη θέση της στο τέλος της ημέρας. Είναι απλά θέμα χρόνου. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η απελπισία απορρέει από τον διάβολο και η ελπίδα από τον Αλλάχ».