Πολιτική

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Ευρώπη λιντσάρουν τους Τούρκους αθλητές

… επειδή χαιρετούν στρατιωτικά, λέει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στους δύο Τούρκους αθλητές του χάντμπολ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού

«Ελλάδα και Ευρώπη λιντσάρουν τους Τούρκους αθλητές, επειδή χαιρετούν στρατιωτικά» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας χθες στην Αλάνια της Τουρκίας, σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι «όλοι οι ξένοι αθλητές στην Τουρκία μπορούν να πανηγυρίζουν με βάση τα πιστεύω τους για τις νίκες τους. Κανείς δεν τους εμποδίζει και όλοι το σεβόμαστε. Ωστόσο, στην Ευρώπη -και ειδικά στη Δύση- οι αθλητές μας, οι ποδοσφαιριστές μας, οι παλαιστές μας και γενικότερα οι νέοι μας σε όλα τα αθλήματα, όπως τελευταία δύο αθλητές μας χάντμπολ στην Ελλάδα, λιντσαρίστηκαν, επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε ειδικά τη Γερμανία για τη στάση της έναντι των Τούρκων αθλητών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αίσχος» τις πιέσεις που δέχτηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο και για τον στρατιωτικό χαιρετισμό φέτος και για τη συνάντησή τους, πέρυσι, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε μάλιστα την Ευρώπη ότι είναι εκείνη που μπλέκει την πολιτική με τον αθλητισμό: «Αίσχος πραγματικά! Διαπιστώνουμε ότι εκείνοι μπλέκουν την πολιτική με τον αθλητισμό. Αλλά εμείς όταν το βλέπουμε αυτό, νιώθουμε υπερήφανοι για το έθνος μας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική