Διεθνή

Πρόσκληση Νταβούτογλου σε Σαμαρά να επισκεφτούν μαζί τα κατεχόμενα

F7B450C880B72C7603CEB8AE59284B78.jpg«Αν ο έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος, μπορούμε πρώτα να επισκεφτούμε το νότιο τμήμα του νησιού, να πιούμε τσάι και να κουβεντιάσουμε. Μετά μπορούμε να πάμε στο βόρειο τμήμα και πάλι να περάσουμε χρόνο μαζί», δήλωσε από τα κατεχόμενα ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά να επισκεφτεί μαζί του τα κατεχόμενα στην Κύπρο απηύθυνε σήμερα Τρίτη, κατά τη διάρκεια «επίσημης» επίσκεψής του στο ψευδοκράτος, ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Αν ο έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος, μπορούμε πρώτα να επισκεφτούμε το νότιο τμήμα του νησιού, να πιούμε τσάι και να κουβεντιάσουμε. Μετά μπορούμε να πάμε στο βόρειο τμήμα και πάλι να περάσουμε χρόνο μαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα τον κ. Σαμαρά και τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να συμβάλουν στην από κοινού οικοδόμηση της ειρήνης στο νησί.

«Απευθύνω έκκληση στον κ. Αναστασιάδη. Ας κάνουμε ειρήνη τώρα, όχι αύριο αλλά σήμερα, όχι την επόμενη εβδομάδα αλλά αυτή την εβδομάδα, όχι τον επόμενο χρόνο αλλά αυτό τον χρόνο», σχολίασε, προσθέτοντας πως «όλες οι καθυστερημένες λύσεις βαθαίνουν το αδιέξοδο».

Υπενθυμίζεται πως πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, ο κ. Νταβούτογλου υπηρετούσε επί χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και έχει ασχοληθεί εκτενώς με το Κυπριακό.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή