7 Φεβρουαρίου 2023

Προσλήψεις και αξιολογήσεις εκπαιδευτικών εξήγγειλε η Κεραμέως

Η κυρία Κεραμέως υποστήριξε ότι η Παιδεία αλλάζει σελίδα και πως «ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 102 εκατ ευρώ φθάνοντας τα 4,953 δις ευρώ»

Την αύξηση κονδυλίων για την Παιδεία κατά 102 εκατ. Ευρώ επισήμανε η κυρία Νίκη Κεραμέως κατά την τοποθέτησή της για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει «ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση που υπηρετεί την μεγέθυνση της οικονομίας και την μείωση των δυσβάσταχτων φόρων που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε μίζερη διανομή της πίτας ενώ η δική μας θέλει την μεγέθυνση της πίτας με φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Η κυρία Κεραμέως υποστήριξε ότι η Παιδεία αλλάζει σελίδα και πως «ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 102 εκατ ευρώ φθάνοντας τα 4,953 δις ευρώ».

Η ίδια ανέφερε πως αν και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει προσλήψεις τελικά αυτές πραγματοποιούνται απο την κυβέρνηση της ΝΔ. «Άλλοι εξαγγέλλουν και άλλοι πραγματοποιούν. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και 5.250 στην γενική εκπαίδευση».

Πάντως, η υπουργός σημείωσε ότι απαιτούνται «άλματα» για την πραγματοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη απο αλλαγή νοοτροπίας και η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για αυτοδύναμη Ελλάδα που σέβεται τον εαυτό της. Στοχεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς τους αξιολογεί τους στηρίζει και επιμορφώνει και δίνει εφόδια στους μαθητές. Επιδιώκουμε ένα αυτοδύναμο και εξωστρεφές πανεπιστήμιο»,



Πολιτική