27 Ιανουαρίου 2023

Προσομοίωση πτήσης Μακρόν, Μητσοτάκη και Σι Τζινπίνγκ με ηλεκτρικό αεροπλάνο πάνω από την Σαγκάη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθεται στη θέση του πιλότου, πίσω του κάθεται ο Κινέζος πρόεδρος και δίπλα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιπλάνηση που είχαν στην έκθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνοδευόταν από τον Κώστα Φραγκογιάννη, ο Εμανουέλ Μακρόν με την βοηθό του, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με τους συνεργάτες του, ο Ιταλός ΥΠΕΞ, η πρωθυπουργός της Σερβίας και ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα είχε και τα απρόοπτα της.

Κάποια στιγμή, στο περίπτερο της Κίνας οι εκθέτες παρουσιάζουν στους επισήμους το flight simulator ενός ηλεκτρικού αεροπλάνου που οι κινέζοι σχεδιάζουν. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθεται στη θέση του πιλότου, πίσω του κάθεται ο Κινέζος πρόεδρος και δίπλα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γάλλος πρόεδρος με τη βοήθεια ενός επαγγελματία πιλότου απογείωσε το αεροπλάνο, πέταξε πάνω από την Σαγκάη και το ξανά-προσγείωσε στον προσομοιοτή μέσα σε χειροκροτήματα της μικρής ομάδας που παρακολούθησε την όλη διαδικασία. Σαν καλοί φίλοι (ή σαν μικρά παιδιά) και οι τρεις πρόεδροι ενθουσιάστηκαν από αυτό το μικρό δρώμενο.

Και λέμε σαν μικρά παιδιά γιατί σε όλη την διάρκεια της πτήση ο Γάλλος πρόεδρος από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσκαλούσαν τον Κινέζο πρόεδρο να πάρει το πηδάλιο και να συνεχίσει αυτός την πτήση, την ώρα που ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης μιλουσε με τον Κινέζο ΥΠΕΞ και σχολίαζαν τους άλλους τρείς που έπαιζαν με το πρότυπο κοκπιτ του ηλεκτρικού αεροπλάνου.Πολιτική