30 Σεπτεμβρίου 2020

Ψέματα σε κάθε ευκαιρία από τον Τσίπρα: Τι είπε σε επιβάτη πτήσης για το κυβερνητικό αεροσκάφος

tsipras-iwannina-kozani-aeroskafi-800.jpgΜπερδεμένα τα λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια που πραγματοποιεί σε περιοχές της Ελλάδας και το πότε χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πότε πτήση… της γραμμής.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετέβη στα Ιωάννινα με αεροπλάνο της γραμμής, προκαλώντας μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκπληξη στους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι τον ρώτησαν:

«Πώς και ταξιδεύετε με το αεροπλάνο της γραμμής; Χάλασε το δικό σας;».

«Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι», φέρεται να τους απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Κοζάνη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Αλέξης Τσίπρας

Ωστόσο, έναν μήνα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Κοζάνη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Προφανώς και ήταν μία επίσκεψη στο εσωτερικό της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση με αρχηγό άλλου κράτους.

Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί στις 16 Απριλίου το Βελβεντό Κοζάνης. Εκεί συναντήθηκε με κατοίκους, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών και τον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Κοζάνη τον περασμένο Απρίλιο

1.jpg

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας έφτασε στον Κρατικό Αερολιμένα Κοζάνης «Φίλιππος» με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο εκτελεί πτήσεις η εταιρεία Astra Airlines, η οποία ωστόσο δεν επιλέχθηκε από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Επίσης εναλλακτική επιλογή ήταν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 153 χλμ από το Βελβεντό.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε πως για το συγκεκριμένο ταξίδι υπήρξε λόγος να γίνουν τόσα έξοδα, σε αντίθεση με τα όσα φέρετε να είπε, όπως γράφει το ethnos.gr, στους επιβάτες της πτήσης της γραμμής για τα Ιωάννινα.Πολιτική