28 Μαΐου 2020

Ψηφίζουν το απόγευμα οι Βρετανοί βουλευτές υπέρ των επιθέσεων στο Ιράκ

AFDC4452EAB77E3D61441215BC11CC7F.jpgΗ συζήτηση επί της σχετικής κυβερνητικής πρότασης που κατατέθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη αρχίζει στις 12.30μμ τοπική ώρα, με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αναμένεται να αναπτύξει τα επιχειρήματα υπέρ της βρετανικής στρατιωτικής εμπλοκής.

Την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ αναμένεται να δώσουν σήμερα Παρασκευή το απόγευμα οι Βρετανοί βουλευτές.

Η συζήτηση επί της σχετικής κυβερνητικής πρότασης που κατατέθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη αρχίζει στις 12.30μμ τοπική ώρα, με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αναμένεται να αναπτύξει τα επιχειρήματα υπέρ της βρετανικής στρατιωτικής εμπλοκής.

Η ψηφοφορία επί της πρότασης εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί γύρω στις 7 το βράδυ τοπική ώρα. Τα έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado που έχουν αποσταλεί στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Ιράκ «εντός ωρών».

Η πρόταση της κυβέρνησης αναφέρεται σε στρατιωτική δράση για την προστασία του Ιράκ από τη βαρβαρότητα των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, υπόσχεται ότι η Βρετανία δε θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στο ιρακινό έδαφος –αν και δεν αποκλείει την παρουσία Βρετανών εκπαιδευτών και μελών των μυστικών και ειδικών δυνάμεων- και αποκλείει κατηγορηματικά την πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων επί συριακού εδάφους.

Θεωρείται ότι η πρόταση για τις αεροπορικές επιθέσεις θα λάβει τη συναίνεση των Εργατικών της αντιπολίτευσης, καθώς η σύνταξή της είναι προϊόν διαβουλεύσεων και με τον ηγέτη του κόμματος Εντ Μίλιμπαντ.Διεθνή