7 Φεβρουαρίου 2023

Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας από τη Βουλή

Υπερ των προωθούμενων ρυθμίσεων ψήφισε η ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.ίσεων ψήφισε η ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν

Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής ο νέος Ποινικός Κώδικας που εισάγει αυστηρότερες ποινές για την βαριά εγκληματικότητα και κλείνει τα «παράθυρα» πρόωρων αποφυλακίσεων.

Υπερ των προωθούμενων ρυθμίσεων ψήφισε η Ν.Δ το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Υπενθυμίζεται πως οι προωθούμενες αλλαγές αυστηροποιούν το ποινικό πλαίσιο με αύξηση των προβλεπόμενων ποινών, εισαγωγή επιβαρυντικών περιστάσεων, διεύρυνση του αξιοποίνου κ.α.

Ειδικότερα, για την βαριά εγκληματικότητα, όπως ανθρωποκτονία, βιασμός, θανατηφόρος ληστεία η προβλεπόμενη ποινή θα είναι πλέον μόνον η ισόβια κάθειρξη, χωρίς να υφίσταται η διαζευκτικότητα ισοβίου ή πρόσκαιρης κάθειρξης, όπως ισχύει σήμερα. Περαιτέρω αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται σε βάρος ανηλίκων. Παράλληλα, η παρασκευή και κατοχή μολότοφ μετατρέπεται σε κακούργημα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την Ευρώπη, τη μοναδική περιφέρεια με σταθερή αύξηση σε θανάτους και κρούσματα

Νεκρός από κορωνοϊό ένας 49χρονος πλήρως εμβολιασμένος στην Κρήτη

Το παρασκήνιο για το «βέρτιγκο» του ΚΙΝ.ΑΛ με τον Ποινικό ΚώδικαΠολιτική