Πολιτική

Ψήφος αποδήμων: Δείτε live – Προς ιστορική πλειοψηφία με 291 «ναι»

Σε λίγη ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή – Σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού - Εξαίρεση θα αποτελέσει το άρθρο 4, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών» – Καταψηφίζει το ΜέΡΑ 25

Μπορεί να μην καταφέρει να αποσπάσει την ψήφο και των 300 βουλευτών στην Ολομέλεια, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων θα σηματοδοτήσει μια ιστορική στιγμή για τα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά, αποσπώντας το «ναι» 291 βουλευτών. 

Με βάση τις πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Εξαίρεση θα αποτελέσει το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών». Αυτό διευκρίνισαν στους κοινοβουλευτικούς ρεπόρτερ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το άρθρο 4 αφορά στον τρόπο εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για τους Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θα καταψηφίσει το ΜέΡΑ 25, όπως επανέλαβε και κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική