Πολιτική

Ψήφος αποδήμων: Πάνω από 30.000 αιτήσεις για συμμετοχή στις εκλογές – Θα προσέλθουν στις κάλπες στις 20 Μαΐου

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές του Μαΐου, υποβάλλοντας αίτηση στη σχετική πλατφόρμα, που ήταν ανοιχτή μέχρι χθες.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, μέσω πλατφόρμας για την ψήφο των αποδήμων αλλά και Προξενείων υποβλήθηκαν 30.301 αιτήσεις. Εξ αυτών, έχουν εγκριθεί 21.500 και οι υπόλοιπες εκκρεμούν για έλεγχο. Όσοι υπέβαλαν έγκαιρα την αίτησή τους και λάβουν έγκριση, θα μπορέσουν κανονικά να προσέλθουν στις κάλπες τον επόμενο μήνα.

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, κάτι που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία, υπό την καθοδήγηση του Παύλου Μαρινάκη και της ομάδας των Αποδήμων του Νίκου Θεοδωρόπουλου αποφάσισε να στηρίξει χιλιάδες ομογενείς να εγγραφούν στην πλατφόρμα, με εκατοντάδες χιλιάδες τηλέφωνα και e-mail.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και δεν σταματούσε ούτε τις βραδινές ώρες, αφού λόγω και της διαφορετικής ζώνης ώρας, τα αιτήματα ήταν συνεχή. Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι ήταν έντονη η αίσθηση των εκλογών μέσα στο κόμμα και η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη για χιλιάδες Έλληνες που θα ψηφίσουν από το εξωτερικό.

Σε επίπεδο κυβέρνησης, τις προσπάθειες για να εγγραφούν όσο περισσότεροι Έλληνες στήριξαν τις τελευταίες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμων Χρυσουλάκης όπως και ο Γ.Γ του Εσωτερικών Σταυριανουδάκης.

Τα μέλη της ομάδας θυμούνται από αυτές τις ημέρες ηλικιωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού που κατάφεραν να εγγραφούν, ενώ δεν είχαν ούτε e-mail, προκειμένου να ψηφίσουν από τη Λιθουανία, ενώ Ελληνοαμερικανοί έστελναν σκαναρισμένα αμερικανικά διαβατήρια για να πληρούν τα κριτήρια.

Η μεγάλη συμμετοχή «άνοιξε την όρεξη» στο κυβερνών κόμμα, που θέτει ως στόχο να πάρει υψηλό ποσοστό στο εξωτερικό, όπως και οι εγγραφές να ξεπεράσουν τις 36.000 στις εκλογές που αναμένεται να γίνουν τον Ιούλιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, ετοιμάζεται και πρόγραμμα της ΝΔ που θα αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική