Πολιτική

Πώς και πότε θα γίνουν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Η σύγκρουση Κασσελάκη και Γεροβασίλη

Ο χρόνος των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βέβαια και το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία, απασχόλησε έντονα την τρίτη ημέρα του συνεδρίου του κόμματος, το Σάββατο.

Την ώρα που ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα (πρακτικά μέσα δύο εβδομάδες), η Όλγα Γεροβασίλη, που δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, επιμένει ότι θα πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό, το οποίο ορίζει διάστημα 30 ημερών. Σημείο διαφωνίας ήταν και η πρόταση Κασσελάκη να διεξαχθεί και ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στην παρέμβασή του το απόγευμα του Σαββάτου, μετά την ομιλία της Όλγα Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές και ότι θα πρέπει να γίνουν την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Όπως τόνισε, «θα πάμε υβριδικά για να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή».

Αργότερα όμως, η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι «δεν θυμήθηκε κάτι ο πρόεδρος, υπάρχει καταστατικό». Πρόσθεσε ότι «το Συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα» και ότι «αυτό θα αποφασίσει αύριο [ενν. Κυριακή] να γίνουν ή όχι οι εκλογές».

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν «τουλάχιστον ένα μήνα και με ανοιχτές διαδικασίες» δήλωσε ακόμη η κυρία Γεροβασίλη, ενώ απάντησε «προφανώς όχι» σε ερώτημα περί ψηφιακής ψηφοφορίας, παραπέμποντας στη διαδικασία εκλογής τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Στέφανου Κασσελάκη από τη βάση.

«Έκανε μια παράλειψη ο πρόεδρος και μίλησε για 10 μέρες» διαφωνώντας για την ημερομηνία, ενώ σχολίασε ως «δικαίωμα του Συνεδρίου» να κατατεθούν διάφορες προτάσεις.

«Υπάρχει καταστατικό. Πρέπει να γίνουν όλα όπως προβλέπονται» απάντησε η κυρία Γεροβασίλη.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης που είπε σε δημοσιογράφους ότι η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με το Καταστατικό, δηλαδή σε ένα μήνα τουλάχιστον, και με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας, «αλλιώς θα γίνει Κούγκι».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική