Πολιτική

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος την προμήθεια των Belharra και Rafale

Έντονη αναφορά στη χθεσινή υπογραφή των τελικών συμφωνιών πό τους υπουργούς Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας –  «Η Ελλάδα αγοράζει φρεγάτες και Rafale από τη Γαλλία»

Στις χθεσινές υπογραφές των τελικών συμβάσεων για την απόκτηση των φρεγατών Belharra, καθώς και ακόμη έξι πολεμικών αεροσκαφών Rafale, από την Ελλάδα αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

«Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak.

Η ενημερωτική πύλη haber7.com, κάνει αναφορά στις ελληνογαλλικές σχέσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι το 2021. «Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Με τη συμφωνία που υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλωράνς Παρλί, η Ελλάδα επισημοποίησε την αγορά φρεγατών και 6 Rafale από τη Γαλλία» σχολιάζει η εφημερίδα Aydinlik.

«Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία για αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» γράφει η Yeni Akit, παρουσιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως οι ελληνογαλλικές συμφωνίες θα δεσμεύουν τις δύο χώρες για χρόνια.


tourkikamme-

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική