17 Αυγούστου 2022

Πυρά Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση: Οι «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» να δείχνουν σεβασμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε -και- για τις πυρκαγιές του προηγούμενου διαστήματος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα, ο πρωθυπουργός εκτόξευσε πυρά στην αντιπολίτευση και σε όσους άσκησαν κριτική για τον χειρισμό τους, χαρακτηρίζοντάς τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» και τονίζοντας ότι ασκούν κριτική από απόσταση και πιστεύουν πως οι φωτιές σβήνουν από μόνες τους.

«Λίγο περισσότερο σεβασμό για όλους αυτούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα σχόλια αυτά είναι προσβολή όχι στην πολιτική ηγεσία αλλά στους πυροσβέστες και στους εθελοντές.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις τελευταίες αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά, ότι μπορεί να μην είναι τόσο τολμηρές, αλλά η Ελλάδα πέτυχε εξαιρέσεις που εξυπηρετούν την εθνική στρατηγική.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις Πανελλήνιες. «Φέτος τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν νωρίτερα από ποτέ. Να συγκρατήσω την αύξηση στις εισαγωγές στα δημόσια ΙΕΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ο κ. Πιερρακάκης θα μας μιλήσει για τη στρατηγική στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Παρουσιάσαμε το gov.gr wallet, δύο ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις που απλοποιούν τη ζωή μας».

Τέλος, προανήγγειλε ένα νέο σχέδιο για την έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ατυχημάτων στα ελληνικά βουνά. «Πριν από κάποιους μήνες, τον χειμώνα, ένας νεαρός ορειβάτης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα. Το δυστύχημα αυτό έδειξε κάποιες παθογένειες και έχουμε ένα σχέδιο για να εξασφαλίσουμε ότι στα βουνά θα έχουμε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης αντάξιες ή και καλύτερες της Ευρώπης».Πολιτική