Πολιτική

Qatargate: Η Καϊλή λέει ότι δεν πήρε χρήματα – Εμπλέκει Μπορέλ, Γιόχανσον και Μετσόλα

Εν αναμονή της αυριανής της ακρόασης από το προδικαστικό συμβούλιο, ερωτηματικό παραμένει η επίσημη στάση της Εύας Καϊλή για τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της αδερφής της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, που μίλησε στον ΑΝΤ1, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να λέει ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου η Εύα Καϊλή.

Κατά την ευρωβουλευτή, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα, ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Παράλληλα, η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι όλα ήταν σε γνώση της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε η κυρία Καϊλή, από το 2019  γίνονταν συζητήσεις από την Κομισιόν και την ΕΕ, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούσε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Η ίδια φέρεται να λέει ότι δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, δεν δωροδοκήθηκε και δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ, ενώ προσέθεσε ότι η υπόθεση δεν είναι ποινική, αλλά πολιτική.