Πολιτική

Qatargate: Χριστούγεννα μοναξιάς για την Καϊλή στις φυλακές Χαρέν

Χωρίς οικογένεια και φίλους πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

Για την κυρία Καϊλή, που έζησε την πολυτέλεια στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, τα φετινά Χριστούγεννα στην γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Χαρέν στο Βέλγιο δεν θύμιζαν τίποτα από το παρελθόν, καθώς τα πέρασε μόνη της σε ένα κελί, χωρίς κανένα επισκεπτήριο.

Παρόλο που οι συγκεκριμένες φυλακές θεωρούνται πρότυπες, εξακολουθούν να είναι ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και οι κρατούμενοι δεν μπορούν να είναι με φίλους και συγγενείς την ημέρα των Χριστουγέννων. 

Υπενθυμίζεται ότι η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμεινει στις φυλακές, καθώς οι ισχυρισμοι της δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές, θεωρείται ύποπτη φυγής, εκτιμάται ότι μπορεί να αλλοιώσει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα. Στις 23 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε την κυρία Καϊλή ο πατέρας της, Αλέξανδρος, ο οποίος δεν προέβη σε δηλώσεις.

Παρότι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής είναι το μόνο εν ενεργεία αιρετό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παραμένει έγκλειστο στις φυλακές για το σκάνδαλο «Qatargate», ο κλοιός, ωστόσο, φέρεται να στενεύει για άλλους τρεις συναδέλφους της, κατά την εφημερίδα «La Repubblica». Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα, πλέον οι βελγικές Αρχές προσανατολίζονται στην άρση της ασυλίας των συμπατριωτών τους, Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρίας Αρένα, αλλά και του Ιταλού, Αντρέα Κοτσολίνο, διευρύνοντας τον κατάλογο των υπόπτων.

Μιλώντας στο POLITICO, o δικηγόρος του Μάρκ Ταραμπέλα δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «θύμα του κυνηγιού μαγισσών του Qatargate», καταγγέλλοντας παράλληλα  «τεράστια» διαδικαστικά προβλήματα στην έρευνα. Αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη του Μαρκ Ταραμπέλα στην υπόθεση, ο συνήγορός του, Μαξίμ Τόλλερ επέκρινε έντονα τη συνεχιζόμενη έρευνα από τις βελγικές αρχές, τη στιγμή που δημοσιεύματα θέλουν τον Ταραμπέλα να έχει λάβει χρήματα από το Κατάρ, σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Από πλευράς του, «ο κύριος Ταραμπέλα δεν έλαβε ποτέ κανένα δώρο ή χρήματα για να επηρεάσει οποιαδήποτε απόφαση και από κανέναν. Θα το είχε καταγγείλει αμέσως αν τον είχαν προσεγγίσει» ανέφερε ο δικηγόρος του, μεταφέροντας ακόμη πως «είναι θυμωμένος. Είναι στεναχωρημένος. Αλλά είναι μαχητικός. Πραγματικά αγωνίζεται. Θα πολεμήσει».

Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι των υπόπτων χαρακτηρίζουν την έρευνα των βελγικών Αρχών ως αμφιλεγόμενη, ενώ ο Μαξίμ Τόλλερ απευθύνθηκε γραπτά προς τον Βέλγο ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, τονίζοντας πως «υπήρχε τεράστιο πρόβλημα διαδικασίας» λόγω της διαρροής βασικών εγγράφων στα μέσα ενημέρωσης. «Η δίκη του έχει ξεκινήσει στα μέσα ενημέρωσης και ακόμη δεν τον ακούει η αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Ταραμπέλα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική