Πολιτική

«Ρεκόρ ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκτινάχθηκε στο 1,3 δισ. Ευρώ», λέει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός μιλά για αναγεννημένη ΔΕΗ – «Παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας»

Ανάρτηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως υπήρξε ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος.

«Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δισ. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ», έγραψε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως όλα αυτά έγιναν «ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δισ. και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της».

Όπως λέει ο πρωθυπουργός, σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, «γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ! Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δις. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δις και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της.

Σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική