29 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωμανός για κοριτσάκι στον Έβρο: Θα ζητήσει κανείς συγγνώμη για τα fake news;

Επίθεση κατά όσων εργαλειοποίησαν τον ψεύτικο θάνατο του 5χρονου στην νησίδα στον Έβρο εξαπέλυσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Με παρέμβασή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Νίκος Ρωμανός αναφέρθηκε στην ομιλία της Τρίτης (30/8) του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στη Βουλή, σχετικά με τις ανακολουθίες για τους 38 μετανάστες στον Έβρο και το 5χρονο κοριτσάκι, ρωτώντας αν κάποιοι από αυτούς που διέσυραν την Ελλάδα θα ζητήσουν συγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Μηταράκης στέλνει στον εισαγγελέα τα στοιχεία των πρόσφατων γεγονότων στον Έβρο. Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, και ειδικότερα με αφορμή, όπως είπε, «τις νέες προσπάθειες εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου» τόνισε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται να είμαστε η πύλη εισόδου για τα κυκλώματα λαθροδιακινητών.

Πριν από μια εβδομάδα στον Έβρο, κάποιοι έκαναν σημαία τον δήθεν θάνατο ενός κοριτσιού, είπε ο κ. Ρωμανός, για να συνεχίσει: «Χθες ο κ. Μηταράκης βγήκε στη Βουλή και έδωσε μία σειρά στοιχεία από την έρευνα, αλλά και από μία σειρά αντιφάσεων που δείχνουν ότι, κατά πάσα πιθανότητα, κατά 99%, αυτός ο θάνατος ήταν fake news». Όπως αναρωτήθηκε, «πού είναι κρυμμένοι όλοι αυτοί τώρα; Θα ζητήσουν συγγνώμη ή όχι για τον διασυρμό της χώρας και για την αντεθνική αυτή στάση τους;».Πολιτική