29 Σεπτεμβρίου 2022

Σακελλαροπούλου για την Ελισάβετ: Υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη στην εξόδιο ακολουθία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Λονδίνο και στη δεξίωση που παρατέθηκε, αμέσως μετά, από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι.

Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας, υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση.

Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εδραίωσε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην πορεία της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου, θα την συνοδεύουν για πάντα».

Την Κυριακή, η κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στους αρχηγούς κρατών και τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια μετέβη στο Γουέστμινστερ Χωλ, όπου απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα